Welke banaan eet jij het liefst? Het antwoord kan veel te maken hebben met je gezondheid

Van de bijna 8 miljard mensen onder ons is geen enkel paar precies hetzelfde, en dat is een van de dingen die de wereld zo’n mooie plek maken. We hebben allemaal onze eigen wil en houden van verschillende kleuren, kleren, voedsel, enz.

Sommige mensen houden van hun groene en harde bananen. Maar anderen vinden het lekker als de banaan echt bruin is en zacht van textuur. En de meesten van ons houden van onze bananen in het midden.

Maar het is een feit dat de kleur van de banaan een groot deel van de voedingswaarde beïnvloedt, wat weer van invloed is op de persoon die de banaan eet.

Hieronder zullen we doornemen hoe de rijpheid van bananen de inhoud beïnvloedt.

Groene, jonge bananen

Groene bananen zijn moeilijk te pellen en moeilijker te eten. Ze hebben ook een lage GI-waarde, wat goed is als je probeert je suikerinname laag te houden.

Onrijpe bananen versterken ook het immuunsysteem dankzij hun probiotica, die goed zijn voor de darmen. Als je een groene banaan eet, blijf je langer vol, maar ze bevatten niet zo veel antioxidanten als hun rijpere tegenhangers.

Ga verder naar de volgende pagina om meer te weten te komen over de andere kleuren bananen.

Scroll naar boven