Vrouw raakt na 6 maanden voor de tweede keer besmet met het coronavirus

Medici bespraken in het The American Journal of Emergency Medicine hoe het mogelijk was dat de man herstelde en negatief testte maar weer ziek werd.

Zijn artsen zeiden dat hij, in plaats van twee keer geïnfecteerd te raken, de eerste keer waarschijnlijk nooit volledig hersteld was en dat de testen niet gevoelig genoeg waren om te merken dat hij het virus nog steeds bij zich droeg.

De artsen, onder leiding van Dr. Nicole Duggan, zeiden: ‘Veel virussen tonen langdurige aanwezigheid van genetisch materiaal in een gastheer aan, zelfs na het opruimen van het levende virus en het oplossen van de symptomen.

De detectie van genetisch materiaal door middel van [een uitstrijkjestest] alleen is dus niet noodzakelijkerwijs gecorreleerd met de actieve infectie of de besmettelijkheid.

Waarnemingsgegevens suggereren dat SARS-CoV-2-virusverplaatsing gemiddeld 20-22 dagen na het optreden van de symptomen kan duren en dat sommige perifere gevallen zelfs 44 dagen kunnen duren.

Zij zeiden dat in een 71-jarige vrouw een studie had aangetoond dat zij vijf weken na het verdwijnen van de symptomen positief bleef testen op Covid-19.

Omdat het virus pas in december voor het eerst werd ontdekt hebben wetenschappers niet de kans gehad om uit te zoeken hoe het op de lange termijn de mensen beïnvloedt.

In een studie van de Universiteit van Amsterdam suggereerden onderzoekers dat het coronavirus op dezelfde manier kan werken als andere coronavirussen die gewone verkoudheden en andere infecties veroorzaken.

De onderzoekers volgden 35 jaar lang 10 vrijwilligers en testten ze elke maand voor vier seizoensgebonden en zwakkere coronavirussen genaamd NL63, 229E, OC43 en HKU1.

Deze virussen komen veel vaker voor en veroorzaken milde ziekten die lijken op de verkoudheid.

Ze vonden dat degenen die besmet waren met de stammen – uit dezelfde familie als SARS-CoV-2, het type dat Covid-19 veroorzaakt – ‘een alarmerend korte duur van beschermende immuniteit’ hadden.

Niveaus van antilichamen, stoffen die door het immuunsysteem zijn opgeslagen om het lichaam in staat te stellen in de toekomst indringers te bestrijden, zijn na een half jaar met 50 procent gedaald en na vier jaar volledig verdwenen.

Door te bestuderen hoe mensen herstellen van virussen uit dezelfde familie als die welke Covid-19 veroorzaakt, zeggen de wetenschappers dat hun onderzoek de meest uitgebreide kijk is op hoe immuniteit zou kunnen werken voor de ziekte die vorig jaar in China opdook.

In de studie, die nog niet in een wetenschappelijk tijdschrift is gepubliceerd of door andere wetenschappers is beoordeeld, zeggen de wetenschappers: “De seizoensgebonden coronavirussen zijn de meest representatieve virusgroep waaruit de algemene kenmerken van het coronavirus kunnen worden afgeleid, met name de gemeenschappelijke noemers zoals de dynamiek van de immuniteit en de gevoeligheid voor herinfectie.

Concluderend: “De seizoensgebonden menselijke coronavirussen hebben weinig gemeen, afgezien van het veroorzaken van verkoudheid.

Toch lijken ze allemaal een kortstondige immuniteit te veroorzaken met een snel verlies van antilichamen. Dit zou wel eens een algemene noemer kunnen zijn voor menselijke coronavirussen.

Scroll naar boven