Stier sterft wanneer Spanje haar eerste stierengevecht houdt na de lockdown

Marta Esteban Miñano, van Animal Guardians, zei dat het kleine publiek heeft bewezen dat het stierenvechten moet gaan.

Ze zei: ‘De stierenvechtlobby is al maanden aan het rommelen, vraagt om publiek geld en eist om een stierengevecht te kunnen houden.

En wat is er gebeurd? Het is een totale mislukking geweest, de vermeende fans hebben niet gereageerd.

Lockdown heeft het stierenvechten hard getroffen en de bazen van de bloedsport hebben zich uitgesproken over de noodzaak van overheidssubsidies om te kunnen overleven.

Maar de praktijk ontvangt al overheidsgeld van zowel nationale als lokale overheden, terwijl boerderijen die dieren fokken voor de stierenvechtarena aantoonbaar EU-geld ontvangen.

Mevrouw Esteban vervolgt: “Hoe kan dit wrede failliete bedrijf met overheidsgeld gesubsidieerd blijven worden?

Dit is een verspilling van Spaanse en Europese belastingen in een tijd van grote nood.

Carmen Ibarlucea voegde daaraan toe: “De cijfers spreken voor zich: in Spanje zijn degenen onder ons die het stierenvechten afwijzen in grote meerderheid.

Engeland heeft in 2005 de vossenjacht verboden. China verbood nauwelijks een maand geleden het fokken van honden voor menselijke consumptie. Tradities zijn niet onwrikbaar.

De incidentie van virusgevallen in Spanje is de afgelopen twee weken verdrievoudigd, van 8,8 gevallen per 100.000 op 3 juli naar 27,4 per 100.000.

Het heeft de Britse regering ertoe gebracht om de verplichte quarantaine voor iedereen die uit Spanje aankomt opnieuw in te stellen, waardoor de Britse vakantiegangers gedwongen worden om zich bij hun terugkeer naar huis 14 dagen lang te isoleren.

Spanje ontvangt meer toeristen uit het Verenigd Koninkrijk dan uit enig ander land, en het toerisme is goed voor 11 procent van het BBP van het land, dus de terugkeer van de quarantaine komt als een andere klap voor de economie.

Scroll naar boven