Recept: Franse knoflooksoep met meer dan 50 teentjes knoflook

2. Leg 26 teentjes knoflook in een kleine glazen ovenschaal.

3. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en bestrooi met zout en peper; schep om.

4. Dek de ovenschaal goed af met folie en bak tot de knoflook goudbruin en zacht is, ongeveer 45 minuten.

5. Laat het afkoelen.

6. Knijp de knoflook tussen de vingertoppen uit om de teentjes los te maken. Doe de teentjes in een kommetje.

7. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg uien en tijm toe en bak tot de uien doorschijnend zijn, ongeveer 6 minuten.

8. Voeg geroosterde knoflook en 18 teentjes rauwe knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg kippenbouillon toe; dek af en laat sudderen tot de knoflook heel zacht is, ongeveer 20 minuten.

9. Pureer de soep in batches in een blender tot een gladde massa. Doe de soep terug in de pan, voeg de room toe en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. (Kan een dag van tevoren worden bereid. Afdekken en in de koelkast bewaren. Af en toe roeren en op matig vuur opnieuw opwarmen).

10. Verdeel de geraspte kaas over 4 kommen en schep de soep erover. Pers het sap van 1 partje citroen in elke kom en serveer.

Scroll naar boven