Een Britse influencer die tot het uiterste is gegaan om meer op BTS-zanger Park Ji-min te lijken, heeft zijn beslissing om 18 operaties te ondergaan verdedigd.
Zanger en social media-influencer Oli London, die de voornaamwoorden zij/hen gebruikt, heeft kritiek gekregen omdat hij beweert zich als ‘Koreaan’ te identificeren.
London gaf toe al jaren problemen te hebben met hun identiteit en heeft sindsdien 18 keer plastische chirurgie ondergaan. Op Twitter legde ze uit dat ze hoopten dat de operaties de Koreaanse gemeenschap zou aanmoedigen om hen meer te ‘accepteren’ omdat ze nu ‘de look hebben’.
My TRANSition story & how I became KOREAN🇰🇷 https://t.co/8QSPTDOVgY 💙💜💛💚🖤🧡 #olilondon pic.twitter.com/KwBrUO2GcS
— Oli London (@OliLondonTV) June 26, 2021
De influencer heeft gezegd dat ze ‘niemand kwetsen’ met hun beslissing om zich als Koreaan te identificeren maar gebruikers van sociale media hebben hen bekritiseerd voor het ‘fetisjiseren’ van Koreanen en het niet respectvol zijn van de cultuur.
In de nasleep van de reacties, zei London dat ze willen dat anderen hun beslissing respecteren en legden ze uit dat het hen ‘niet gaat om negativiteit of het aanwakkeren van controverse’.
Ze verdedigden hun keuzes in een verklaring aan Sky News, zeggende:
“Aan het eind van de dag ben ik een mens die leeft in mijn waarheid. Het is een ongelukkige realiteit voor zovelen om te moeten verbergen wie ze werkelijk zijn”.
TRANSRACIAL is a thing! I invented it! If you can be transgender you can be TRANSRACIAL. Live your life to the fullest, be who you want to be and spread love. 🏳️⚧️🏳️🌈⚧ #olilondon #trans #transracial
— Oli London (@OliLondonTV) June 29, 2021
De operaties bij Londen omvatten een facelift, een wenkbrauwlift en werkzaamheden aan hun gebit, en in een videoverklaring legden ze uit dat ze zich ook identificeren met hun ‘carrièrenaam’, ‘Jimin’.
De influencer kreeg te maken met verdere tegenreacties nadat hij een tweet had gedeeld met daarin de ‘officiële vlag’ voor hun identiteit, waarop een Twitter-gebruiker reageerde met: ‘Je kunt non binair zijn dat is wie je bent, maar je bent niet en je zult nooit koreaans zijn.’
In reactie op de kritiek op de vlag zei Londen dat iedereen die bekend is met de LGBTQI+-gemeenschap in Korea zou weten dat het “de officiële vlag is die gelijkheid, trots en liefde voor iedereen vertegenwoordigt.”