Hulp gezocht! Monniken hebben een kaasoverschot van 15.000 kilo

Abdij Koningshoeven heeft een aantal kelders en die zitten stampvol. De monniken die daar wonen maken zelf kaas maar komen er niet vanaf door corona. Resultaat? Ze hebben 15.000 kilo kaas teveel.

Door het coronavirus hebben de monniken het op het moment erg zwaar omdat ze hun kaas niet kwijt kunnen. Alle winkels, restaurants en andere plekken waar hun kaas normaal wordt gekocht zijn voor een groot deel gesloten en hebben de kaas op het moment niet nodig.

Productie van kaas

Terwijl alles gesloten is zijn ze gewoon nog op de normale manier kaas aan het produceren, maar liefst 400 kilo per week. De melk die ze geleverd krijgen voor de kaas blijft ook gewoon doorgaan. De monniken hadden niet verwacht dat het zo lang zou duren, de lockdown.

De kaas is lang houdbaar maar toch beginnen de monniken het zwaar te krijgen, ze produceren trouwens ook het beroemde La Trappe-bier.

Ze hebben nu hulp gezocht bij Maakt Mij Blij, die ondernemers helpt met een overschot aan producten.

“Deze soorten zijn een half jaar tot jaar goed, dus ze kunnen geen maanden meer wachten”, vertelt Thibaud van der Steen van Maakt Mij Blij aan EditieNL.

“Broeder Isaac zei: als ik nu niet aan de bel trek, moet ik straks misschien vijf- tot tienduizend kilo weggooien. Dat zou ontzettend zonde zijn.”

Je kunt hun kazen hier bestellen of afhalen bij het klooster.

Scroll naar boven