11. Sla
– Ongeacht de variëteit van de sla, probeer te controleren of er geen gaatjes of weggevreten blaadjes in zitten. Selecteer ook sla die vrij is van bruine randen.
– De kleur moet licht of donkergroen zijn en zeer helder. Als de kleur eraf is en de buitenste vellen niet stevig zijn, vermijd dan die sla.
12. Ingeblikt voedsel
– We moeten er zeker van zijn dat het pakket perfect gesloten is. Let op eventuele onvolkomenheden in de verpakkingsstructuur. Neem nooit een volumineus of roestig blikje, het kan gevaarlijk zijn.
– In het geval van ingeblikt voedsel zijn we niet in staat om de fysieke kenmerken van het product met onze zintuigen te controleren, dus we moeten het etiket zorgvuldig controleren. Controleer of het zoutgehalte en het suikergehalte niet te hoog zijn. Het verdient de voorkeur om ingeblikt voedsel te kopen dat is geconserveerd in water of in zijn eigen sap met de minste hoeveelheid conserveringsmiddelen.
13. Kaas
– Een stuk kaas met een brede korst geeft aan dat het niet vers is. Kazen hebben vocht nodig om te evolueren en in goede conditie te blijven, dus de schors zal ons vertellen hoe lang het gesneden is.
– Het bestaan van een plastic folie op de korst geeft aan dat de kaas is blootgesteld aan verschillende temperatuurschommelingen en daardoor olie heeft losgelaten uit het binnenste van de kaas, waardoor deze ranzig is geworden.
Breng je deze trucjes in de praktijk? Heeft u nog andere tips die u met ons wilt delen om deze gids te vervolledigen?