Hoe je het lekkerste eten in de supermarkt kiest: een handleiding die we allemaal nodig hebben

7. Vis

– Kijk eerst naar de vis in de ogen. Kijk of de ogen uitsteken en of de pupillen een glanzende zwarte kleur hebben.

– De huid moet helder en zijdezacht aanvoelen. Als u voelt dat de huid plakkerig of dof is, is de vis niet vers.

– Houd er rekening mee dat het vlees stevig en doorschijnend moet zijn met een elastisch, glad oppervlak. Als u in een visfilet knijpt, mag er geen spoor van uw vingerafdruk zichtbaar zijn.

8. Courgette

– Focus op de grootte, want dit is belangrijk voor de smaak. Hoe groter het is, hoe groter de kans dat de courgette bitter wordt. Kies de middelgrote maten, tussen de 15 en 20 centimeter. Ze zullen minder zaden hebben dan de grotere en dus meer vleesachtig en smakelijk zijn.

– Dan kunt u de stengel controleren. Als het stuk van de stengel vers is, moet het groen zijn.

9. Bananen

– Controleer de stam van de bos. Kies de bos met groene tot lichtgele stelen. Als de stengel bruin wordt en de bananen veel zwarte vlekken hebben, is dat een duidelijk teken dat het bos te rijp is.

– Bananen gaan langer mee als ze in trossen worden bewaard in plaats van apart. Pluk geen geïsoleerde banaan, tenzij je hem meteen gaat opeten.

10. Honing

– Doorschijnende honing betekent niet dat het beter is. De kleurintensiteit kan variëren, maar als de honing ondoorzichtig is, betekent dit dat het natuurlijker en minder verwerkt is en dus natuurlijker en met grotere eigenschappen.

– Verse honing kan gemakkelijker kristalliseren als de temperatuur daalt. Honing is een oververzadigde oplossing in suiker, dus als de temperatuur daalt, neemt hun oplosbaarheid in het weinige water dat ze bij zich dragen af en vormen ze vaste kristallen. Het is prima als een honingpotje een meer consistente laag op de bodem heeft, het is een teken van zijn versheid.

Ga verder naar de volgende pagina voor andere producten waar je goed op kunt letten in de supermarkt.

Scroll naar boven