4. Tomaten
– Vermijd waar mogelijk het kopen van tomaten in plastic verpakkingen. Dit komt omdat u niet kunt controleren of ze vers zijn en dezelfde verpakking stukken in verschillende rijpingstoestanden kan bevatten.
– De huid moet glad en stevig zijn en wanneer u deze inneemt, moet u een consistent gewicht voelen. Een rijpe tomaat kan het gewicht van een onrijpe tomaat verdubbelen.
– Ruik het. Als u niets merkt, is de tomaat nog niet gerijpt. Tomaten moeten naar tomaten ruiken, vooral daar waar ze aan de steel vastzitten.
5. Meloen
– De bast van een zoete meloen moet niet te groen zijn. Als hij gele tinten heeft, geeft dat aan dat de meloen voldoende tijd op de grond heeft doorgebracht met het ontvangen van zonlicht en daardoor zal hij zoeter zijn.
– Neem de meloen en tik hem op de zijkant. Als hij trilt, is de meloen rijp.
– U kunt hem in de buurt van uw oor bewegen. Als je water in de meloen hoort, betekent dit dat hij te veel gerijpt is en begint te verslechteren.
– Raak de 2 uiteinden van de meloen aan en oefen een beetje druk uit. Als ze zacht zijn, zal de meloen zoet zijn.
6. Paprika
– Het eerste wat je moet controleren is of de paprika een intense kleur heeft zonder vlekken. Als je het plukt, kan het een consistent gewicht hebben.
– Dan moet je hieronder kijken. Als het 2 of 3 hobbels heeft, zal het bitterder zijn dan als het 4 hobbels heeft. Paprika’s met 4 bulten hebben daarentegen minder zaden, wat ze praktischer kan maken voor recepten waarin ze worden gekookt.
– Controleer de toestand van de stengel. Als hij groen, stevig en knapperig is, is dat een teken van versheid.
Ga verder naar de volgende pagina voor andere producten waar je goed op kunt letten in de supermarkt.