5. Je zult je immuniteit versterken.
Sinaasappels krijgen meestal de eer om een hoge vitamine C-vrucht te zijn, maar ook appels verdienen lof voor deze micronutriënt. Eén medium rauwe appel bevat 14% van je dagelijkse vitamine C behoefte. Het krijgen van voldoende vitamine C zorgt ervoor dat je immuunsysteem goed blijft functioneren, omdat de antioxidante eigenschappen ervan bescherming bieden tegen ziekteverwekkers en oxidatieve stress verminderen. Tekorten aan deze kritische vitamine zijn in verband gebracht met een hogere gevoeligheid voor infecties.
Granny Smiths de hoogste hoeveelheid vitamine C met 12 milligram per 100 gram fruit. Of, als je echt op zoek bent naar een boost voor je C, zoek dan naar zeldzamere soorten zoals Sturmer Pippin, Calville Blanc, of Baldwin appels, die tot 40 milligram per 100 gram bevatten.
6. Je vermindert het risico op overlijden door welke oorzaak dan ook.
Wie zou het risico van de dood door welke oorzaak dan ook niet willen terugdraaien? Uit een studie uit 2016, die 15 jaar lang op oudere vrouwen volgde, bleek dat degenen die meer appels aten minder kans hadden om te sterven aan welke gezondheidstoestand dan ook. SDe vrouwen in de studie hadden een lager risico om te sterven aan hart-en vaatziekten en kanker. Klinkt als reden genoeg om een appel te pakken en te gaan knagen!