Meringue
7 eiwitten
1 ¼ kopjes honing
1 theelepel glutenvrij vanille-extract
Snufje wijnsteen bakpoeder
Hier is hoe het te maken:
Korst
Verwarm je oven voor op 190 graden C. Bekleed je taartvorm met bakpapier. Combineer in een kom je honing, vanille en kokosolie.
Meng de ingrediënten goed en voeg je kokosmeel toe. Werk het mengsel op gemiddelde snelheid. Verdeel het deeg over de taartvorm.
Vulling
Klop je zure room en roomkaas. Voeg wat honing toe en meng opnieuw. Voeg de eieren een voor een toe en voeg dan je citroensap toe. Klop tot goed gecombineerd.
Verdeel de vulling over je deeg en bak je cheesecake een uur.
Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en zet de cheesecake in je koelkast. Laat het 3-4 uur afkoelen.
Meringue
Verwarm je oven voor op 190 graden C. Klop de eiwitten tot ze een schuim vormen. Voeg de room van wijnsteen toe. Klop opnieuw en voeg wat honing toe.
Klop tot het mengsel dikker wordt. Voeg je vanille-extract toe. Klop opnieuw. Verdeel de meringue over je nu gekoelde cheesecake.
Bak de cheesecake 10-15 minuten. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en zet het dan een uur in de koelkast.
Geniet van de zoete lekkernij!