Belangrijk: Waarom je voordat je doortrekt altijd het toiletdeksel moet sluiten

Doorspoelen na het gebruik van de wc is een van de vele onuitgesproken regels van de wc-etiquette. Niemand wil (of moet) zien wat je hebt achtergelaten. We kunnen het er ook over eens zijn dat als er wat “sporen” achterblijven na het doorspoelen, het van vitaal belang is om de borstel of plunjer te pakken, afhankelijk van de situatie, en je rotzooi op te ruimen.

De meningen zijn echter wat meer verdeeld als het gaat om het doorspoelen met gesloten toiletdeksel. In feite weten de meeste mensen niet eens wat het verschil is. Het is gewoon niet algemeen bekend.

Hopelijk zijn mensen na het lezen van dit artikel voorzichtiger met het sluiten van het toiletdeksel voordat ze doorspoelen.

Het doel van een toilet is om het proces van het doorspoelen van nummer 1 en 2 zo soepel en schoon mogelijk te laten verlopen, zodat alle bacteriën die zich rond de urine en ontlasting ontwikkelen, worden weggehouden. Maar wat veel mensen niet weten is dat als je het toilet doorspoelt, deze bacterie letterlijk uit het toilet zal vliegen.

Het water kan 2 meter van het toilet afvliegen.

Het bedrijf Harpic, dat wcproducten vervaardigt, voerde een onderzoek uit waarbij ze zagen dat bacteriën uit het toilet kunnen vliegen tot 2 meter van het toilet wanneer ze doorspoelen met het deksel open.

Dit betekent dat potentieel schadelijke bacteriën kunnen landen op de wastafel, de handdoeken, jijzelf, en het ergste van alles, je tandenborstel.

Met behulp van een hogesnelheidscamera hebben ze kunnen vastleggen wat er gebeurt als je doorspoelt met het deksel open – en dat is geen mooi gezicht.

Behoorlijk vies, vind niet? De bacterie in het toilet kan zelfs na vele spoelbeurten overleven, wat betekent dat hij zich bij elke spoeling zal verspreiden.

“Er is nog nooit zo’n belangrijke tijd geweest.”

In de studie hebben onderzoekers 2.000 inwoners van het Verenigd Koninkrijk ondervraagd. Het resultaat was dat 55% het toiletdeksel niet sluit. Op de vraag waarom 47% van de “niet-sluiters” antwoordt dat ze zich niet bewust zijn van de gezondheidsrisico’s, zegt 25% te vrezen voor het aanraken van het toiletdeksel, terwijl 15% zegt dat ze het gewoon vergeten te doen.

Echter, na het zien van de zeer grafische foto’s van de verspreiding van bacteriën, beloofde 95% hun gedrag te veranderen.

“Er is nog nooit zo’n belangrijk moment geweest om extra zorg te besteden aan onze huizen, hoewel de risico’s die verbonden zijn aan het verspreiden van kiem in onhygiënische wc’s hoog zijn, is de oplossing om ze schoon te houden eenvoudig,” zei een onderzoeker bij Harpic tegen The Mirror.

Wist jij dit? Druk nu op de DEEL-knop hieronder, zodat je vrienden ook deze belangrijke informatie kunnen leren!

Scroll naar boven