20 keukentrucs die je zeker nog niet kende

Meng wat zure room met het juk van een hardgekookt ei en een lepel mosterd, en je hebt een goede vervanger voor mayonaise.

Je moet selderij en broccoli altijd in aluminiumfolie wikkelen om ze langer te laten meegaan.

Je aardappelen zullen geen scheuten laten groeien als je ze naast de appels bewaart.

Appels bevatten ethyleen, waardoor hun scheuten niet meer groeien.

Gebruik aluminiumfolie om de grootte van de taart die je wil bakken aan te passen.

En zo maak je mooie, en eetbare, manden voor fruit of een dessert:

Je kunt een avocado bestrooien met appelciderazijn of ze bewaren met een stukje ui zodat ze niet zwart worden.

Verse bessen zullen niet beschimmeld raken als je ze in een zwakke azijn-oplossing laat weken.

Bevries wat wijn in een ijsblokjesbakje. Je kunt het dan later gebruiken bij eventuele culinaire experimenten die je van plan bent uit te voeren.

Ananassen moeten altijd ondersteboven worden bewaard; zo worden ze sneller rijp en smaken ze zoeter.

Prik de schaal van een ei door voordat je het kookt. Het zal dan makkelijker zijn om de schaal eraf te halen als het klaar is om te eten.

Scroll naar boven